Als je een bedrijf hebt, dan ben je natuurlijk continu bezig met je administratie. Een boekhoudprogramma neemt veel werk voor je uit handen, maar wat is de beste boekhoudprogramma? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je eerst kijken in welke situatie je verkeerd. De ervaringen met een online boekhoudprogramma kan voor iedereen verschillen, maar toch zetten wij onze voorkeuren voor je op een rijtje.

Beste boekhoudprogramma voor thuis

Als je jouw financiële situatie op een rijtje wilt zetten, dan kan je hier een boekhoudprogramma voor inzetten. Echter raad ik aan om simpelweg een gratis excel programma zoals OpenOffice te downloaden. Met dit programma kun je eenvoudig alle kosten en inkomsten op een rijtje zetten. En met een kleine formule kun je er zelfs een som van maken zodat je direct ziet wat je over hebt, zelfs als er kosten bij of af gaan. Kom je er niet uit? Stuur ons dan even een e-mailtje.

Beste boekhoudprogramma voor startende ondernemers

Als je net aan je bedrijf bent begonnen of je hebt een bedrijf zonder personeel, dan raad ik 2 boekhoudprogramma’s aan. Het eerste is misschien ook wel het populairste boekhoudprogramma onder startende ondernemers, namelijk E-boekhouden.nl. Bij E-boekhouden.nl betaal je de eerste 15 maanden helemaal niets! Zo kan jij je eerst focussen op je bedrijf, zonder dat je extra kosten maakt. Je houdt dan tijd over voor dat waar je goed in bent, ondernemen. Na 15 maanden betaal je slechts €7,95 (niet automatisch), wat ook nog een acceptabel bedrag is. Dit is natuurlijk niet de enige reden, maar wel een belangrijker. Je hebt namelijk ook helemaal geen boekhoudkennis nodig om gebruik te maken van E-boekhouden.nl. Het pakket spreekt voor zichzelf! En mocht je er dan toch niet uitkomen, dan staat er altijd een klantenservice voor je klaar.

De tweede aanbieder die ik wil adviseren is Visma. Je kunt tot wel een jaar lang gratis gebruik maken van het Visma boekhoudpakket, zonder te veel beperkingen. Het enige verschil tussen de 2 is dat E-boekhouden.nl iets populairder is. Wat mij betreft zijn dit de 2 beste boekhoudprogramma’s voor startende ondernemers. Het enige nadeel wat ik heb gevonden is dat er slechts één gebruiker toegang heeft tot je boekhouding. Dit nadeel is alleen niet merkbaar als startende ondernemer.

Beste boekhoudprogramma voor het MKB

Wanneer een organisatie groeit, dan groeien je wensen ook. Je hebt hoogstwaarschijnlijk te maken met meerdere administraties en er zullen meerdere gebruiker toegang willen tot de boekhouding. Daarom hebben wij ook gekozen voor Exact. Met Exact kun je simpel je bankrekening aan je boekhouding en CRM koppelen. Menselijke fouten behoren dan ook tot de verleden tijd. Zeker als je een webshop hebt is de boekhoudprogramma van Exact de oplossing. Wil je het eerst een proberen? Dat is mogelijk! Je kunt het boekhoudprogramma maar liefst 30 dagen lang gratis proberen, zonder verdere verplichtingen.

Beste boekhoudprogramma voor grote organisaties

Wij hebben even getwijfeld om een boekhoudprogramma voor grote organisaties te benoemen. Wij vinden echter dan er twee boekhoudprogramma ertussenuit springen en dat is die van Exact en Rompslomp. Aangezien Rompslomp iets goedkoper is hebben wij hier de voordeel van de twijfel genomen. Met het boekhoudprogramma van Rompslomp kun je eigenlijk net zoveel als die van Exact zoals onbeperkt facturen maken, bonnen inboeken, BTW overzicht inzien en nog veel meer. Twijfel je? Vergelijk dan hier alle boekhoudprogramma’s op prijs en voorwaarden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de beste boekhoudprogramma, dan moet je dus eerst even kijken welke situatie bij jou van toepassing is. Zo zijn er verschillende boekhoudprogramma’s die zich focussen op startende ondernemers en weer andere partijen die meer focussen op webshopkoppelingen. Een aantal boekhoudprogramma’s die ertussenuit springen zijn E-Boekhouden.nl, Visma, Exact en Rompslomp. Bij elke partij kun je het boekhoudprogramma eerst gratis proberen. Dus neem eens contact op met één van deze partijen en plan een afspraak in. Je ontdekt dan van zelf welke boekhoudprogramma jij het fijnst vindt werken en wat van toepassing is op jouw bedrijf.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here