Startende ondernemers en zzp’ers doen er goed aan om een zakelijke rekening bij Knab te openen. Wij zetten in dit artikel alle voordelen voor je op een rijtje en vertellen je graag waarom wij voor Knab hebben gekozen. Erg handig en leuk artikel voor startende ondernemers!

Waarom een zakelijke rekening openen?

Wanneer je een eenmanszaak hebt is het niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Voor de belastingdienst is er in ieder geval geen verschil. Voor jezelf is het wel degelijk makkelijk. Zo kan je eenvoudig al je privé zaken en zakelijke transacties van elkaar scheiden. Dit brengt niet alleen overzicht, maar is ook nog eens erg fijn voor je boekhouding en zeker met je jaarrekening.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij elke bank is het mogelijk een zakelijk rekening te openen. Hierbij kun je denken aan SNS, ING, ABN, Rabobank en natuurlijk Knab. Wij zelfs hebben gekozen voor Knab en ik vertel je graag waarom:

Je regelt alles online

Van het openen van de rekening tot het overboeken van facturen. Bij Knab regel je al je zaken online. Loop je dan nog ergens tegenaan? Geen punt. Bij Knab staat er dagelijks een klantenservice voor je klaar. Anno 2019 werkt alles digitaal, dus waarom dan ook niet je bankzaken?

Knab is de goedkoopste

Een zakelijke rekening openen bij Knab kost je slechts €5 per maand. Dit komt neer op slechts €60 per jaar. Ben je een startende ondernemer? Dan ontvang je ook nog eens 50% korting in het eerste jaar. Dit betekent dat je slechts €30 in het eerste jaar voor een zakelijke rekening betaalt. Wil je ook profiteren van 50% korting? Bekijk dan deze aanbieding.

Onbeperkt aantal rekeningen

Heb je meerdere rekeningen nodig? Dat kan! Denk hierbij aan een rekening voor je inkomsten, je btw en je vaste lasten. Wil je daar nog een spaarrekening bij? Geen punt.

Boekhoudkoppelingen

Dit vind ik zo’n fijne functionaliteit. Je kan bij Knab namelijk eenvoudig je zakelijke rekening met je boekhoudpakket koppelen. Op deze manier worden dagelijks alle mutaties automatisch bijgewerkt in je boekhoudpakket. Je bepaalt zelf welke rekening(en) je koppelt. De kosten hiervoor zijn slechts €1,50 per maand.

Knab werkt samen met de boekhoudprogramma’s van Asperion, Cash, e-Boekhouden.nl, Informer, Moneybird, MoneyMonk, MUIS, Reeleezee, SnelStart, Twinfield en Yuki.

Bankkosten boeken in je boekhouding

Dit staat even los van bovenstaande. Mocht je bankkosten maken voor het openen van een zakelijke rekening, dan dien je dit in je boekhouding te verwerken. Zorg ervoor dat je voor bankkosten géén btw berekent. Boek de kosten in zonder btw en kies de tegenrekening ‘bankkosten’. Ontdek hier welke fouten er nog meer worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here