Online boekhouden particulier

Online boekhouden particulier

Je boekhouding bijhouden als bedrijf is de gewoonste zaak, maar als particulier niet. Toch advies ik jou om je inkomsten en uitgaven vast te leggen. Boekhouden is immers niets meer dan het vastleggen van je inkomsten en uitgaven en dat je inzicht krijgt in je geldzaken. Dit is ook verstandig, want je weet dan direct wat je kunt sparen en besteden. Of als je onnodige kosten maakt. Voor bedrijven is boekhouden dan ook verplicht. Echter als particulier heb je hier zelf de keuze in. Wij adviseren je in ieder geval om wel je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Je kan dan ook kiezen voor online boekhouden in Excel, een digitaal huishoudboekje of een online boekhoudprogramma. Als je een boekhoudprogramma kiest, dan hebben wij hieronder online boekhouden particulier voor je op een rijtje gezet.

online boekhouden

Vergelijk online boekhouden particulier

Excel of een boekhoudprogramma?

Voor deze meeste particulieren is deze vraag snel beantwoord. Het is verstandiger om je boekhouding in Excel vast te leggen, dan in een boekhoudprogramma. Dit omdat je als particulier niet zoveel inkomsten en uitgaven hebt. Pas wanneer je verschillende inkomstenbronnen hebt en veel uitgaven is een (online) boekhoudprogramma interessant. Niet te vergen is boekhouden in Excel ook nog eens gratis! En als je geen Excel hebt, dan kun je gebruik maken van Open Office. Dit is een gratis opensource kantoorpakket met words, excel en nog veel meer.

Gratis digitaal huishoudboekje

Als particulier hoef je niet perse een boekhoudprogramma te nemen, een digitaal huishoudboekje kan ook interessant zijn. Met een digitaal huishoudboekje kun je eenvoudig je inkomsten en uitgaven vastleggen. Je kan dan overzichtelijk zien waar je geld naartoe gaat. Bij veel huishoudboekjes kun je zelfs jouw situatie vergelijken met andere gebruikers. Ook hier geldt dat je zowel gratis als betaalde digitale huishoudboekjes kunt nemen. Zo kan je aan de slag met AFAS Personal, Cashflow Online en Simpel Huishoudboekje. Deze 3 aanbieders hebben zowel een gratis als betaalde huishoudboekje. Wil je ook meer inzicht in je geldzaken? Kies dan vandaag nog voor een digitaal huishoudboekje.