Online boekhouden ZZP vergelijken

Online boekhouden ZZP

Als zzp’er heb je het er maar druk mee. Je hebt geen 40-urig baantje, maar eigenlijk ben je continu aan het werk. Naast het ondernemen en je bedrijf runnen bij je vaak in de avonduren bezig met je administratie. Ondanks dat de administratie nog meevalt als zzp’er is het toch fijn om dit te automatiseren. Een online boekhoudprogramma helpt je hierbij. Zo kun je automatisch je facturen maken, je webshop koppelen aan je boekhoudprogramma en automatisch je BTW-aangifte doen. Online boekhouden zzp-er is de ideale uitkomst om tijd te besparen. Je richt je processen eenmalig in en de rest laat je doen. En heb jij je webshop gekoppeld aan het online boekhoudsysteem? Dan heb jij tijd over voor het echte werk. Hieronder hebben wij de beste online boekhoudprogramma voor zzp’ers voor je op een rijtje gezet. Online boekhouden ZZP is een vergelijking van alle boekhoudprogramma’s voor de ZZP-er of startende ondernemer. 

Online boekhouden ZZP vergelijken

Start met een gratis proefpakket

Als je aan het zoeken bent naar de juiste online boekhoudprogramma, dan doe je er goed aan om eerst verschillende pakketten te proberen. In de meeste gevallen is er een gratis proefpakket beschikbaar waarbij je kennis maakt met het systeem. Pak eens 3 systemen uit onze lijst en probeer het eerst. Wij hebben enkel de beste boekhoudprogramma’s voor je geselecteerd. Dus hier hoef jij je geen zorgen over te maken. Het enige nadeel van een gratis pakket is dat sommige functionaliteiten beperkt zijn. Zo kun je alleen met een betaalde pakket optimaal gebruik maken van online boekhouden. Echter een startende ondernemer kan tot wel 15 maanden gratis de online boekhouding regelen. Hoe? Dat ontdek je op deze pagina ‘Online Boekhouden ZZP’.

Je administratie veilig op één plek

Als je een bedrijf hebt, dan dien jij je administratie tot wel 7 jaar te bewaren. Als je veel inkomsten hebt of kosten maakt, dan kun je wel een boekenkast reserveren. Een online boekhoudprogramma is dan ook veel handiger. Alle administratie zitten achter slot en grendel en alleen jij kan erbij. Daarnaast kun je eenvoudig je administratie van een paar jaar geleden inzien. Dus ben jij een zzp’er en kan je wel wat hulp met je administratie gebruiken? Dan kan je wel een online boekhoudprogramma gebruiken. Wil je weten wat jouw voor- en nadelen zijn? Je lees het op deze pagina. En voor tips kan je onze blog raadplegen.

Wel of geen boekhoudprogramma?

Een online boekhoudprogramma werkt voor bijna iedereen, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Heb jij bijvoorbeeld een webshop als hobby en maak je niet zoveel omzet? Dan kan jij je administratie natuurlijk ook bijhouden in Excel. Het enige risico hiervan is dat het niet beveiligd is en dat een backup niet altijd zeker is. Daarnaast moet je met een boekhoudprogramma altijd toegang hebben tot het internet. Je kunt wel een foto maken van je bonnen en naar je boekhoudprogramma sturen, maar dit is natuurlijk ook iets wat je moet willen. Niet iedereen is even handig met een computer. Voor de echte zzp ‘er mag een online boekhoudprogramma natuurlijk niet ontbreken. En wij van Onlineboekhoudvergelijking.nl helpen je hier graag bij. Zo vind je hierboven alle online boekhoudprogramma voor ZZP’ers.