Online boekhouden groot vergelijken

Online boekhouden voor grote organisaties

Een grote onderneming heeft vaak meerdere administraties nodig. Je wilt dan niet voor elke administratie een aparte boekhoudprogramma gebruiken. Met een online boekhouden groot heb jij alles overzichtelijk gebundeld in één pakket. Naast de verschillende administraties zijn er ook verschillende gebruikers die toegang krijgen tot de boekhouding. Dit bepaal jij natuurlijk zelf wie dit zijn. Om je op weg te helpen om de juiste boekhoudprogramma te kiezen, hebben wij hieronder alle boekhoudprogramma’s voor grotere ondernemingen voor je op een rijtje gezet. Wij hebben enkel voor de beste en populairste boekhoudprogramma’s gekozen. Dit scheelt jou weer zoeken.

Online boekhouden voor grote bedrijven

Online of offline boekhouden?

De meeste grote ondernemingen maken al gebruik van een boekhoudprogramma, maar dit is niet altijd online. Veel bedrijven maken namelijk nog gebruik van standaard pakketten die enkel offline beschikbaar zijn en op één computer of via een netwerk beschikbaar zijn. Dit is natuurlijk mogelijk, maar brengt ook risico’s met zich mee. Wat gebeurd er als specifiek ‘die’ computer crasht? Wellicht heb je een back-up, maar hier moet je dan weer een nieuwe computer voor inrichten en beveiligen. Dit kost dan weer tijd en geld. En dan heb ik het nog niet eens over de onderhoud. Met een online boekhoudsysteem heb je alles beveiligd in één systeem. Je kunt vervolgens gebruikers aanmaken zodat meerdere medewerkers toegang kunnen krijgen tot de boekhouding. En dan noem ik nog meer één voordeel op, terwijl er meerder zijn. Denk hierbij aan de belastingaangifte, die je met één druk op de knop kunt versturen. Ook het bewaren is veiliger en eenvoudiger. Vergeet namelijk niet dat jij je administratie tot wel 7 jaar dient te bewaren. Wil je meer lezen over de voordelen van online boekhouden? Ga dan naar deze pagina.

Alle processen automatiseren

Het grootste probleem bij grote ondernemingen is dat er teveel processen en te veel lagen binnen het bedrijf zijn. Zo heeft iedereen wat te zeggen over de administratie. Hierdoor lijdt het bedrijf veel snijverlies. Om dit zo veel als mogelijk te beperken, kun je proberen al je processen te automatiseren. Een online boekhoudprogramma of online facturatiemodules helpen jou hierbij. Zo kun je de systemen vaak koppelen aan je webshop zodat de boekhouding automatisch wordt verwerkt en kun je automatisch een belastingaangifte versturen. Door de processen zo goed als mogelijk in te richten bespaar je niet alleen tijd, maar kun je deze tijd ook gebruiken om geld te verdienen.

Zit jij bij de administratie of ben je op zoek naar online boekhouden groot? Neem dan eens een kijkje tussen bovenstaande pakketten.