Online boekhouden Verenigingen

Online boekhouden verenigingen

Online boekhouden is niet alleen voor de ZZP’ers of de grote ondernemingen, maar ook is online boekhouden uitermate geschikt voor verenigingen. Hierbij kun je denken aan je voetbalvereniging of een buurtcentrum bij jou in de buurt. Het maakt niet uit wat voor een vereniging het is, want online boekhouden verenigingen is de beste uitkomst. Voor elke vereniging is het namelijk noodzakelijk een boekhouding bij te houden. Hier staan niet alleen de inkomsten en uitgaven in, maar een boekhoudprogramma legt ook alle leden vast. Zo krijg je meteen inzicht in de financiële situatie van jouw vereniging of stichting en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Niet te vergeten zijn er bij een vereniging meerdere inkomstenbronnen die vastgelegd moeten worden zoals inkomsten voor het verkopen van etenswaren tot aan lidmaatschapskosten. Een online boekhoudprogramma brengt dit makkelijk in kaart. Om je op weg te helpen hebben wij hieronder de beste online boekhoudprogramma’s voor je op een rijtje gezet. Zo kun je eenvoudig een online boekhoudprogramma vergelijken op prijs en voorwaarden. Niet te vergeten kun je sommige pakketten ook eerst een maandje proberen.

Online boekhouden voor verenigingen

Boekhouden voor verenigingen in Excel?

Het komt nog steeds vaak voor dat een vereniging de boekhouding via Excel vastgelegd. Ondanks dat dit een valide methode is, is het niet de handigste methode. Je dient volgens de wet namelijk 7 jaar je administratie te bewaren. En dat wil je niet op een lokale computer bij je vereniging doen. Stel je voor dat de computer er mee ophoudt, wat dan? Met een online boekhouden verenigingen bewaar je alles veilig online met back-ups. Je hebt dan 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot de administratie en ledenbestand. Verder als je te maken hebt met verschillende besturen, dan is werken in Excel ook niet handig. Het kan maar best zo zijn dat je voorganger anders met de administratie omgaat, dan hoe jij het aanpakt. Om hier één lijn in te trekken biedt online boekhouden wederom een oplossing.

Voordelen van online boekhouden voor Verenigingen

De belangrijkste voordeel van een online boekhoudprogramma is dat alles in één systeem is gebundeld. Je hebt alle administratie en ledenbestand in één handige programma. Zo heb je realtime overzicht in alle inkomsten en uitgaven, kun je zien welke processen er lopen en zijn aanpassingen overal en altijd mogelijk. Je hebt immers 24 uur per dag toegang tot het boekhoudprogramma. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Daarnaast is het eenvoudig facturen te maken en te versturen naar al je leden. Dit hoef je niet meer handmatig per factuur te doen en is koppelen met andere systemen mogelijk, zoals bijvoorbeeld je website of internetbankieren. En als je nog niet overtuigd bent, dan kun je het altijd eerst een maandje proberen.