Gratis boekhouden online

Online boekhouden gratis

Echt GRATIS boekhouden kan alleen op papier of als je Excel gebruikt. Wil je een online boekhoudprogramma gebruiken, dan kan je het systeem alleen voor een bepaalde periode gratis gebruiken of met beperkingen. Starters en ZZP’er hebben hier het meest profijt van. Zo worden er online verschillenden boekhoudprogramma’s aangeboden die je gratis kunt proberen. Bij e-boekhouden kunnen starters zelfs tot wel een jaar lang gratis online boekhouden. Functionaliteiten die vaak gratis worden aangeboden zijn: onbeperkt facturen maken, onbeperkt offertes maken en je eigen huisstijl toevoegen. Functionaliteiten zoals urenregistratie, uitgaven inboeken, klantensysteem en winst/verlies-overzicht komen enkel bij betaalde pakketten voor. Er bestaan echter wel een aantal offline boekhoudprogramma’s die je gratis kunt downloaden. Wij zijn echt een voorstander van het online boekhouden en helpen je daarom hieronder met het vinden van de beste online boekhoudprogramma’s. Heb je toch interesse is de offline pakketten? Je vindt ze onderaan deze pagina.

Gratis boekhoudprogramma proberen

Gratis boekhouden

Zoals wij hierboven hebben beschreven kun je jouw administratie bijhouden in Excel of Words. Hier zijn verschillende sjablonen voor beschikbaar. Deze bieden wij hier niet aan, maar als je even op Google kijkt, dan vind je er zo een paar.

Waar ik eigenlijk bij stil wil staan zijn onderstaande software pakketten waar startende, ZZP’ers en kleine bedrijven gebruik van kan maken. De eerste is SpeedBalance. Een gratis offline boekhoudprogramma voor bijvoorbeeld kleine bedrijven, verenigingen en startende ondernemers. En de boekhoudprogramma is GnuCash. GnuCash is wederom een offline boekhoudprogramma, geschikt voor kleinere ondernemingen. Ik citeer hieronder wat je van GnuCash kunt verwachten.

“GnuCash stelt u in staat om heel eenvoudig bankrekeningen, beleggingen, inkomsten en uitgaven bij te houden, zonder in te leveren op kracht of flexibiliteit.”