Online boekhouden voordelen

Online boekhouden voordelen

Twijfel je over het nemen van een online boekhoudprogramma? Wij zijn in ieder geval erg overtuigd van online boekhouden, dus om jouw twijfel weg te nemen hebben wij hieronder alle voordelen voor je op een rijtje gezet. Heb je nog een voordeel gevonden die hier niet tussen staat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ben je er klaar voor? Ontdek dan nu snel de online boekhouden voordelen.

Flexibiliteit

Een online boekhoudprogramma is flexibel. Je kunt overal en 24 uur per dag je administratie inzien en wijzigen. Het enige wat je nodig hebt is internet. Dus ben je wat vergeten in te boeken? Je kan je boekhouding eenvoudig vanuit bijwerken. Je bent niet meer verbonden aan een vaste computer, dus werken vanuit huis is ook mogelijk.

Tijdbesparing

Met een online boekhoudprogramma hoef je slechts één keer data in te voeren. Deze data kun je vervolgens hergebruiken voor bijvoorbeeld je jaaroverzicht, btw-aangifte of urenoverzicht. Daarnaast heb je geen werk meer aan de onderhoud van een offline computer. Deze verantwoording ligt bij de derde partij waar jij je boekhoudprogramma van gebruikt.

Samenwerking

Wanneer je een offline boekhoudprogramma hebt, dan kun je vaak maar met 1 persoon bij de administratie. Bij een online boekhoudprogramma ligt dit anders. Zo kun je bij grotere pakketten meerdere gebruikers aanmaken. Elke gebruiker kan vervolgens bij de administratie, facturen of en geregistreerde uren. Je kunt dus met meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen en samenwerken.

Toezicht

Met een online boekhoudprogramma kan jij je leidinggevende toegang geven tot de administratie. Hij of zij kan dan realtime zien in welke situatie het bedrijf verkeerd. Ook kan hij of zij beter advies geven en doelen stellen.

Automatiseren en koppelen

Het grootste voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je veel processen kunt automatiseren. Zo kun je jouw kassasysteem, webshop, facturen en internetbankieren met elkaar koppelen. Je krijgt dan alle data in één handig systeem, zonder dat hier personeel bij te pas komt. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar je bespaart ook veel geld. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om met één druk op de knop je BTW-aangifte te versturen.

Bespaart ruimte

Een online boekhoudprogramma wordt beheert en beveiligd door een derde partij. Je hoeft dus niet langer zelf een computer in te richten en te onderhouden. Dit betekent dat je geen back-ups hoeft te maken en te bewaren. Dit wordt namelijk voor je gedaan. Deze ruimte kan je dan voor je kantoor gebruiken!

Online boekhouden nadelen

Zoals je leest brengt online boekhouden veel voordelen met zich mee, maar er hangen ook een aantal nadelen aan. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste nadelen. Heb je zelf ook een nadeel ontdekt? Laat het ons dan weten!

Je hebt een Abonnement

Online boekhouden is erg makkelijk, maar je zit wel vast aan een abonnement. Maandelijks betaal je een bedrag voor het gebruiken van een online boekhoudprogramma. Hiermee verzorgen zij natuurlijk wel de veiligheid, back-ups en onderhoud.

Papieren inscannen

Aangezien je een online boekhoudprogramma gebruikt, dien je alle papieren administratie in te scannen. Dus ontvang je per post een factuur? Dan dien je dit in te scannen. Gelukkig maken verschillende boekhoudprogramma’s dit wel eenvoudigere door ook foto’s te accepteren. En dit kun je gewoon met je mobiel doen.

Niet offline beschikbaar

Geen internet? Dan kun je ook niet bij je administratie! Als er iets met je internetverbinding is, dan heb je ook geen toegang tot je administratie. Je dient namelijk altijd online te zijn. Gelukkig leven wij in tijd waar overal en altijd internet.

Heb jij nog andere online boekhouden voordelen of nadelen gevonden? Breng ons dan op de hoogte!