Online boekhouden MKB vergelijken

Online boekhouden MKB

Online boekhouden is niet alleen voor de startende ondernemer of ZZP’er, maar ook het MKB kan er flink baat bij hebben. Steeds meer MKB ontdekken de voordelen van het online boekhouden. De belangrijkste reden is dat je veel geld kunt besparen met een online boekhoudprogramma én dan is elke ondernemer al snel verkocht. Wij willen je graag kennis laten maken met de mogelijke online boekhoudprogramma’s voor het MKB. Zo vergelijken wij hieronder meerdere online boekhouden MKB voor je op zowel prijs als voorwaarden. Dus wil je als MKB de stap naar het online boekhouden maken? Kies dan hieronder je boekhoudsysteem!

Online boekhouden via Exact

Online boekhouden voor het MKB

Alles in één systeem

In de meeste gevallen heeft een MKB meerdere administraties die moeten worden bijgehouden. Met een online boekhoudprogramma kan dat! Je kunt meerdere administratie toevoegen en meerdere gebruikers. Zo kan je leidinggevende eenvoudige zien hoe de financiële situatie is, terwijl de boekhouder rustig aan het werk is. Alle administraties worden in één systeem verwerkt die 24 uur per dag beschikbaar is. Wel zo handig dachten wij. je hebt dan nog maar één systeem nodig om je administratie op orde te houden.

Drie manieren van online boekhouden

Het vinden van de juiste manier van boekhouden is geen simpele klus, dus hier willen wij je graag bij helpen. Je kunt uit drie manieren van boekhouden kiezen, namelijk: op papier, offline en online.

Op papier neemt veel werk met zich mee en kost onnodig veel pennen. Is het handschrift uberhaupt na 7 jaar nog te lezen? Zolang dien je namelijk je administratie in Nederland bij te houden. En heel overzichtelijk is het niet. Een betere optie is een offline boekhoudsysteem. Dit wordt veelal gebruik door het MKB en grotere organisaties. Er is dan een aparte server ingericht en beveiligd waar de gegevens opstaan. Crasht de server, dan moet je back-ups inzetten, want anders heb je een probleem. Daarnaast kan je vaak maar met 1 computer bij de administratie (tenzij er een netwerk is ingericht). Een nog betere optie is een online boekhoudprogramma. Je hoeft dan niet langer op kantoor een computer in te richten, want een online boekhoudprogramma is 24/7 beschikbaar zolang je internet hebt. Het fijne van een online boekhoudsysteem is dat je overal toegang hebt tot je data, maar dan moet je wel online kunnen. Een ander voordeel is dat je zelf gebruikers kunt aanmaken zodat je met meerdere personen tegelijkertijd inzicht hebt in je boekhouding. Mocht je nog niet overtuigd zijn, lees dan hier alle voordelen van online boekhouding en hoe je hiermee geld kunt besparen.